opasne baterije
By PC Diskont / Blog / 0 Comments

Opasne baterije u Tabletima

OPASNE BATERIJE U TABLETIMA

Kako sam naslov govori u mnogim tabletima se kriju opasne baterije za koje ni ne znamo da su opasne. Želatinaste baterije nemaju kvalitetnu logičku komunikaciju sa elektronikom koja ih puni i kada taj deo otkaže već napunjena baterija nastavlja da se puni. Tom prilikom dolazi do pregrevanja baterije, njenog naduvavanja kao što možete videti na slici pa čak i do ekplozije baterije. Takva baterija bi mogla da bude opasna po zdravlje i zapaljiva. Slika naduvane baterije je slikana u našem servisu, znači nije nešto sa čim nismo upoznati. Ta baterija je toliko nabubrela da je odlomila plastiku celog tablet uređaja. Vodite računa jer ovo može da se dogodi i Vašem uređaju.

opasne baterije

opasne baterije u tabletima

 

 

Naš predlog je da koristite kvalitetnije punjače, nikada ne ostavljate tablet da se puni tokom noći i bez kontrole. Ako sumnjate da Vaša baterija nije dobra ili se već slična situacija desila najbolje je da dodjete kod nas u servis i zamenite punjač ili bateriju za potpuno novu.Svakako se trudimo da rešimo bilo koji problem na tabletu.

Prvi od simptoma da baterija nije dobra je situacija da bateriju punite više sati a tablet na bateriji drži kratko, da neće da se napuni do kraja, da se prilikom punjenja dosta greje. Često se dešava i da prekida punjenje pa nastavlja bez ikakvog pravila a jedan od simptoma je da se prebrzo napuni baterija.

Na sledećem video zapisu možete videti kako sve ovo napisano izgleda.

Baterije koje mogu biti opasne kriju se i u mobilnim telefonima, tabletima, smart laptopovima. Kod većine laptopova koriste se litijumske baterije i elektonika je perfektno odradjena, opasne baterije o kojima se ovde govori su želatinaste baterije.

Šta još da Vam kažemo osim pazite šta kupujete i kako koristite uređaj.

Budite odgovorni i reagujte na vreme.

Naš servis vrši popravku tablet uređaja, zamenu baterija, konektora, punjača i ostale opreme.

Vaš PC Diskont, servis u Beogradu 011/2412-900. 

Write a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *