SERVIS RAČUNARSKIH NAPAJANJA I LAPTOP ADAPTERA

Računari rade na 5V i 12V, Laptopovi na 12V, 16, 19V. Svako napajanje se priključuje na naizmenični izvor struje od 220V a zaduženo je da na izlazima obezbedi stabilne napone da bi računari radili kako treba. Napajanje je prvo na udaru visokog i varirajućeg napona i čest je uzročnik kvarova na Računarima i Laptopovima.

Na tržištu računarske opreme postoje razne vrste napajanja. Prilikom kupovine napajanja morate obratiti pažnju na zahtev koji treba da ispuni. Sve zavisi od konfiguracije računara. Napajanje može biti i dobro i loše a takodje može biti dobro ali loše za Vašu konfiguraciju ali bolje napajanje nikada nije pogrešno ugraditi. Isto važi i za Laptop punjače. Snaga punjača za Laptop treba da prati konfiguraciju Laptopa. Sa jačim napajanjem nikada nećete pogrešiti ali nije uvek potrebno jako napajanje. Pogotovo kada o ovome govorim imam u vidu da je cena jačih napajanja veća. Ako niste sigurni u izbor prepustite ga nama da po proceni konfiguracije izaberemo napajanje.

Napajanje je jako bitna komponenta u celom sistemu. Do kvara na napajanju dolazi ali napajanje je popravljivo. Čak sa zamenom par komponenti u napajanju možete dobiti i bolje napajanje od novog najpovoljnijeg. Ako imate neispravno napajanje iz skupljih serija napajanja onda je servis uvek bolja opcija. Ako posedujete Brand Name računar sa specifičnim konektorima i dimenzijama onda je servis u velikim slučajevima jedina opcija jer tih napajanja nema u prodaji. Kod punjača za Laptopove šest kvar je prekid u kablu sa konektorom. Mi posedujemo nove kablove sa konektorima i ugradjujemo ih. Tom prilikom se otvra adapter i nakon ugradnje novog kabla sa konektorom se zatvara i fiksira. Tom prilikom se gubi na estetskom izgledu ali to su tako male nijanse pa se servis adaptera danas smatra prihvatljivim jer je više od duplo jeftiniji od cene drugog adaptera.

Kvarovi na napajanjima mogu izazvati veliku štetu ostalim komponentama.

Zato je bitno da izbor napajanja bude adekvatan konfiguraciji, da se redovno održava i čisti. Napajanja u toku radu sakupljaju veliku količinu prašine i kada ventilator koji ih hladi zastane dolazi do pregrevanja a ako se ni tada ne reaguje dolazi do kvara na samom napajanju što je najbolja opcija. U nekim slučajevima napajanje pusti jače napone na uredjaje u sistemu i bukvalno rečeno popali sve. Pustite nama da Vam servisiramo i održavamo napajanja i da Vam izaberemo i predložimo novo ukoliko želite da ugradimo novo u Vašu konfiguraciju.